Utični alati (špice)

WT Grupa - hidraulicni cekici, rezervni dijelovi, instalacije, servis, proizvodnja
Ponuda originalnih utičnih alata:

Rammer
undefined

Ponuda zamjenskih utičnih alata:
Za sve modele hidrauličnih čekića, prema upitu

Današnji hidraulični čekići imaju sve veći stupanj iskoristivosti koji se najviše očituje u sve boljem omjeru udarne energije u odnosu na radnu težinu čekića. Stoga su komponente novih hidrauličnih čekića sve više opterećene u radu. Hidraulični čekić udarnu energiju klipa prenosi na materijal u iskopu preko utičnog alata (špica, dlijeto i sl.) te je lako zaključiti da se najveća opterećenja pojavljuju upravo na utičnim alatima.
Kvalitetni utični alati konstruirani su na način da s jedne strane uspijevaju prodrijeti u materijal iskopa i izvršiti željeni rad, a s druge strane moraju čuvati vitalne komponente čekića, prvenstveno udarni klip. Utični alati lošije kvalitete mogu prouzročiti ozbiljne i skupe havarije na hidrauličnim čekićima kao što su oštećenja klipa i cilindra.
Iz ovih razloga razvidno je da, iako se utični alati čine jednostavni „komadi željeza", njihova proizvodnja nije jednostavna bravarija, već složen tehnološki proces koji zahtijeva adekvatnu tehnologiju i veliko iskustvo.
WT Grupa - hidraulicni cekici, rezervni dijelovi, instalacije, servis, proizvodnja

                                                  Udar klipa u utični alat, vođenje alata u čahurama